Blog

Led Spots zijn energie zuinig en dimbaar

De beste manier om je led spots nog veelzijdiger te maken is door er een dimmer bij aan te schaffen. Een dimmer is meestal een draaiknop, soms een schuifmechanisme, dat geïnstalleerd kan worden bij de lichtknop. Met deze dimmer kun je je led lampen vervolgens feller of minder fel draaien, zodat je op ieder moment van de dag de juiste hoeveelheid licht kunt kiezen. Draai de lampen feller als je ’s avonds laat een boek wilt lezen en het al donker is buiten of draai ze minder fel als je ’s avonds een intiem en persoonlijk gesprek voert aan de eettafel – met led inbouwspots met een dimmer kan het allemaal!

Iedere ruimte

Bij led spots zullen de meeste mensen denken aan de badkamer en hier zijn deze handige en veelzijdige lampjes dan ook ideaal. In combinatie met een dimmer zijn ze echter in iedere ruimte van het huis ideaal! Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, waar je ’s avonds intiem en romantisch licht kunt creëren en ’s ochtends fel licht om bij wakker te worden en je spullen op te zoeken, of denk aan de keuken, waar je het licht fel kunt draaien om bij te koken en vervolgens kunt dimmen om gezellig samen te eten.

led inbouwspots dimbaar

Iedere inrichting

Led inbouwspots met een dimmer passen bij iedere inrichting, niet alleen bij de moderne inrichting die je bij led spots zou verwachten. Als de lampen wat gedimd zijn, past het zachte warme licht namelijk perfect bij een romantische of klassieke inrichting! Led Inbouwspots met een dimmer zijn dus een perfecte combinatie van praktische en duurzame lampjes en veelzijdige en aan te passen sfeer. Op deze manier passen ze in iedere ruimte van het huis en zijn ze bij iedere stijl inrichting goed en op natuurlijke wijze in te passen.

Hoeveel led inbouwspots heb je nodig in de werkkamer?

In de werkkamer of het kantoor breng je veel tijd door achter de computer, met dikke boeken of hoge stapels papierwerk. Kortom, in deze kamer ben je hard aan het werk. Om alles goed te kunnen zien en je ogen geen overuren te laten draaien, is het belangrijk dat deze ruimte goed verlicht is.

De beste manier om je werkkamer of kantoor te verlichten, is met behulp van led inbouwspots. Deze zijn goed voor het milieu, goed voor je portemonnee, én ze geven mooi en helder licht waarbij je je goed kunt concentreren. Maar hoeveel van deze led inbouwspots heb je nodig voor in je werkkamer?

inbouwspotjes

Verschillende luxwaardes voor led inbouwspots

De eenheid voor lichtsterkte van led inbouwspots wordt vaak aangegeven in lux. Aan de hoeveelheid lux kun je zien hoeveel licht er op een bepaald oppervlak terechtkomt. Voor elke soort ruimte geldt een andere hoeveelheid licht die nodig is, dus een andere lux waarde. Zo is voor bijvoorbeeld een woonkamer een lux waarde van 200 voldoende. Voor een werkkamer of kantoor is dit echter anders. Er is wettelijk vastgesteld dat een werkplek zoals een kantoor een lux waarde van minimaal 350 moet hebben, maar een waarde van 500 is nog veel beter. Dit bepaalt dus ook het aantal led inbouwspots dat in de ruimte geplaatst moet worden.

Hoe bepaal je het aantal led inbouwspots aan de hand van lux?

In een standaard ruimte geldt de ezelsbrug dat je per vierkante meter aan ruimte ongeveer 1 Watt aan licht nodig hebt. Dit geldt echter voor een woonkamer met een luxwaarde van 200, dus voor een werkkamer zijn minstens twee keer zoveel led inbouwspots benodigd om alles goed te kunnen zien. Je kunt dus een hoeveelheid van 2 Watt per vierkante meter aanhouden bij het plaatsen van de led inbouwspots. Blijkt dit niet voldoende, of juist te veel te zijn, dan kun je het later altijd nog aanpassen.

Led inbouw spots bij de werkbank

Ben je zelf een klusser, of heb je een partner of huisgenoot die vaak in de weer is met hout, metaal, gereedschappen en nog veel meer? Dan heb je vast en zeker ook een werkbank thuis staan; in de garage, in de kelder of op een andere plek rond het huis. Een werkbank is echter niet altijd voor een raam geplaatst, en zelfs wanneer dat wel zo is, is het daglicht dat door het raam naar binnen valt niet altijd voldoende om de werkbank te verlichten. Het is daarom van belang dat je kiest voor een goede verlichting bij je werkbank. Led inbouw spots zijn een goede manier om dit te realiseren.

Het belang van led inbouw spots bij je werkbank

Met een goede verlichting bij de werkbank, heb je altijd goed zicht op je project, waardoor je tijdens je bezigheden zo min mogelijk fouten zult maken. Met behulp van led inbouw spots creëer je op milieuvriendelijke manier een plek met helder licht waar je goed kunt werken. Je kunt hierbij zelf kiezen of je een grote spot recht boven de werkbank plaatst, of meerdere kleinere led inbouw spots, die je licht van verschillende kanten kunnen geven.

Kantelbare led inbouw spots bij de werkbank

Natuurlijk zorgt het plaatsen van heldere led inbouw spots bij de werkbank er al voor dat je een stuk beter kunt zien waar je mee bezig bent, maar er is ook een speciale soort led inbouw spots beschikbaar die je kan helpen om alles nóg beter te zien. Dit zijn de kantelbare led inbouw spots. Deze kun je naast of boven je werkbank plaatsen, en vervolgens kun je ze binnen de armatuur in de gewenste richting kantelen, zodat het licht daar rechtstreeks naartoe schijnt. Op deze manier kun je met kantelbare led inbouw spots precies goed bijlichten op de plek waar je nét een beetje extra licht nodig hebt. Zo kun je met led inbouw spots altijd extra nauwkeurig te werk gaan bij je werkbank.